Λουλούδια: Τι να επιλέξετε και τι να αποφύγετε για έναν καλοκαιρινό γάμο


Αφού κοπούν, τα άνθη του καλοκαιριού μπορεί αρχικά να είναι φρέσκα και όμορφα, αλλά αφού έρθουν σε επαφή με τον ήλιο, τη θερμότητα και την υγρασία, μπορεί να μαραθούν σε πολύ λίγο χρόνο. Εμείς βρήκαμε τους ειδικούς και συγκεντρώσαμε όσα θα θέλαμε να ξέρετε για να βρείτε τα κατάλληλα λουλούδια που θα διατηρηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού σας εορτασμού.

 

Ψωνίστε τοπικά

 

Ψωνίστε τοπικά

Επιλέξτε λουλούδια εποχής και από κάποιο τοπικό ανθοπωλείο για την ημέρα του γάμου σας, έτσι ώστε να τα βρείτε σε καλή τιμή, αλλά και να βρείτε λουλούδια που θα μπορέσουν να αντέξουν την υψηλή θερμοκρασία, αφού τα άνθη θα είναι ήδη εξοικειωμένα με τον καιρό της περιοχής. Σκεφτείτε το: Ένας καλοκαιρινός γάμος είναι πολύ διαφορετικός από περιοχή σε περιοχή. Ο ανθοπώλης σας θα σας πει αν τα αγαπημένα σας λουλούδια είναι κατάλληλα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Καθορίστε που θα χρησιμοποιηθούν τα λουλούδια σας (εσωτερικά ή εξωτερικά) και ποια ώρα της μέρας και ακούστε τς συμβουλές του ανθοπώλη σας.

 

 

 

 

http://www.nyfika.gr/blogImages/39/louloudia-kalokairi-2a.jpg

 

Αναζητήστε αυτά τα λουλούδια το καλοκαίρι

Αν και είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας λουλούδι και κατά τους ζεστούς μήνες του χρόνου, υπάρχουν κάποιες πιο καλές επιλογές για τις υψηλές θερμοκρασίες. Τροπικά φυτά, παχύφυτα, τριαντάφυλλα, κρίνα, ντάλιες, ορχιδέες, ηλίανθοι... Γεμίστε τις συνθέσεις σας με πρασινάδα, όπως φύλλα ευκάλυπτου και κλαδιά ελιάς ή δενδρολίβανο για ένα πιο σύγχρονο look.

 

Αλλά αποφύγετε αυτά τα λουλούδια το καλοκαίρι

 

Αλλά αποφύγετε αυτά τα λουλούδια το καλοκαίρι

Αν και οι ανθοπώλες γενικά προσπαθούν να μην λένε στις νύφες τι να μην χρησιμοποιήσουν για τη μεγάλη μέρα, υπάρχουν κάποια λουλούδια ιδιαίτερα εύθραυστα, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται. Για παράδειγμα, οι ορτανσίες, οι παιώνιες και οι ανεμώνες θεωρούνται λουλούδια με πραγματικά εύθραυστα πέταλα. Έχουν την τάση να μαραίνονται όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου και σε υψηλές θερμοκρασίες. Μία καλή συμβουλή αν δεν θέλετε να αποφύγετε κάποιο από τα λουλούδια που προαναφέρθηκαν, είναι να τα χρησιμοποιήσετε σε centerpieces γεμάτα νερό και όχι σε μπουκέτα ή μπουτονιέρες.

 

Λουλούδια όπως η τουλίπα, ο νάρκισσος και ο υάκινθος έχουν την τάση να πέφτουν και δεν συγκρατούν καλά το νερό. Αν μία νύφη θέλει οπωσδήποτε ένα τέτοιο λουλούδι για τη μεγάλη μέρα, συνήθως τοποθετείται στο κέντρο του μπουκέτου ή κάποιας σύνθεσης για τα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης.

 

Φροντίστε τα λουλούδια σας

 

Φροντίστε τα λουλούδια σας

Ενώ γενικά ο ανθοπώλης σας θα φροντίσει τα λουλούδια για τη μεγάλη μέρα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να βοηθήσετε. Αρχικά κρατήστε τα εύθραυστα λουλούδια και μπουκέτα σε νερό, μέχρι να ξεκινήσει η τελετή. Αν βγάλετε φωτογραφίες πριν την τελετή, μετά απλά επιστρέψτε την ανθοδέσμη στο νερό, μέχρι την τελευταία στιγμή. Καλό είναι τα άνθη που χρησιμοποιήθηκαν στον στολισμό να ψεκάζονται ανά μία ώρα με ένα μπουκαλάκι με νερό ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο φρέσκα. Αναθέστε σε κάποιον φίλο ή συγγενή σας αυτή τη δουλειά, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

 

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές μας? Εσείς, τελικά, τι λουλούδια θα επιλέξετε για τον καλοκαιρινό σας γάμο?

 

 by Βάσια Καττή