Γάμος στα... γρήγορα: Οργανώστε τον τέλειο γάμο μέσα σε λίγους μήνες


Ακόμη και αν έχετε έναν ολόκληρο χρόνο στη διάθεσή σας για την οργάνωση του γάμου, μπορεί να μην έχετε τη διάθεση να ασχολείστε με κάθε λεπτομέρεια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να παρευρεθεί στον γάμο κάποιο ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας, ή απλά να ανυπομονούν να ξεκινήσουν τον έγγαμο βίο.

Είτε έχετε δύο εβδομάδες για να ετοιμάσετε τον γάμο σας, είτε δύο μήνες, ένας γάμος στα γρήγορα μπορεί να έχει τις ίδιες ή και περισσότερες ομορφιές από έναν πολύ καλά οργανωμένο γάμο. Διαβάστε στη συνέχεια τι πρέπει να κάνετε όταν ο χρόνος ΔΕΝ είναι με το μέρος σας.

 

Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό

Όλες σας οι επιλογές, από το τι θα φορέσετε μέχρι το τι θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας, θα πρέπει να βασίζονται στο πόσα χρήματα είσαστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη μεγάλη μέρα. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε χαμηλό το κόστος του γάμου είναι να έχετε και μία μικρή λίστα καλεσμένων, πράγμα επίσης θετικό για την περίπτωση που έχετε και περιορισμένο χρόνο.

 

Οργανώστε την τελετή και τη δεξίωση

Καλό θα ήταν η τελετή και η δεξίωση να γίνουν σε κοντινές τοποθεσίες. Αναζητήστε γαμήλια πακέτα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν μουσικούς, φωτογράφους και κάποια από τα στοιχεία της διακόσμησης, για παράδειγμα, προκειμένου να διαγράψετε πολλά tasks από τη λίστα σας μαζί. Και από τη στιγμή που οι περισσότερες αίθουσες για τη γαμήλια δεξίωση είναι κλεισμένες Σάββατο βράδυ, σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να παντρευτείτε Παρασκευή ή Κυριακή. Είναι πιο πιθανό να βρείτε ένα μέρος που σας αρέσει πραγματικά, ενώ πιθανότατα θα είναι και πιο οικονομικό.

 

Στείλτε τις προσκλήσεις

Οι προσκλήσεις μπορούν να είναι έτοιμες μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Διαλέξτε θέμα, χρώμα, γραμματοσειρά και κάντε την εκτύπωση. Αν δεν έχετε χρόνο ούτε για αυτό, μπορείτε να ενημερώσετε κάθε καλεσμένο ξεχωριστά, είτε με τηλεφώνημα, είτε με email.

 

Βρείτε τι θα φορέσετε

Ίσως το πιο δύσκολο όταν θέλει κανείς να οργανώσει έναν γάμο στα γρήγορα, είναι να βρει τι θα φορέσει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καλό είναι να βρείτε ένα νυφικό το οποίο δεν απαιτεί πολύ σημαντικές ή δύσκολες διορθώσεις, αν βέβαια κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Έτσι, θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο. Η περίπτωση του γαμπρού είναι πιο εύκολη από της νύφης, αφού είναι πιο πιθανό να βρει κάτι το οποίο δεν απαιτεί σημαντικές διορθώσεις.

 

Κλείστε φωτογράφο, μουσικούς, ανθοπωλείο και catering

Αν οι πρώτες σας επιλογές έχουν ήδη κλείσει, ρωτήστε αν γίνεται να σας προτείνουν κάποιον άλλο φωτογράφο/μουσικό κτλ. Πρέπει απαραίτητα να δείτε δείγματα της δουλειάς τους, πριν κλείσετε κάτι. Με καλή οργάνωση, μπορείτε να κλείσετε τα ραντεβού σας μέσα σε μία ή δύο μέρες, ώστε να μην χάνετε χρόνο. Όσο νωρίτερα βρείτε τους επαγγελματίες που χρειάζεστε, τόσο το καλύτερο.

 

Παραγγείλτε τις βέρες

Εδώ μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις ενός γάμου. Συνήθως, μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο χρόνος για την παράδοση είναι 5-6 εργάσιμες ημέρες για τις βέρες από χρυσό ανεξαρτήτως καρατίων. Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως, που κατασκευάζονται και βέρες σε δύο εργάσιμες ημέρες. Αν δεν υπάρχει χρόνος για τη χάραξη πριν από το γάμο, κάντε το μετά το ταξίδι του μέλιτος.

 

 

by Βάσια Καττή