9 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν διαλέγεις το νυφικό σου


Χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο κομμάτι όταν σχεδιάζεις έναν γάμο είναι εκείνη η μαγική στιγμή που διαλέγεις το νυφικό. Τα καταστήματα είναι πολλά, οι επιλογές απεριόριστες και εσύ δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Διάβασε τον παρακάτω μπούσουλα και… καλά ψώνια!

#1: Ξεκίνα το ψάξιμο το συντομότερο δυνατόν

Δηλαδή τώρα. Εκπλήσσει πολλές νύφες το πόσος καιρός χρειάζεται α) για να βρεθεί το τέλειο νυφικό για τη μεγάλη μέρα και β) για να το παραγγείλουν – και αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για να το προσαρμόσεις τέλεια στο σώμα σου.

 

#2: Να ξέρεις από πριν πότε σχεδιάζεις να παντρευτείς

Η εποχή που θα παντρευτείς πρόκειται να έχει μεγάλη επιρροή στην επιλογή του στιλ νυφικού που θα επιλέξεις να αγοράσεις. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να παντρευτείς καλοκαίρι, δεν θες να επιλέξεις ένα μακρυμάνικο, κεντημένο νυφικό. Ομοίως: ετοιμάζεσαι να παντρευτείς το χειμώνα; Ένα στράπλες νυφικό μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για τη μεγάλη μέρα.

 

#3: Ομοίως, σκέψου τον χώρο της δεξίωσης

Και πάλι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκεφτείς. Άλλο νυφικό ταιριάζει σε ένα πάρτι στην παραλία και άλλο σε ένα επίσημο δείπνο.

 

#4: Μην παραβλέψεις το θέμα του γάμου σου ή τον συνδυασμό χρωμάτων

Αν έχεις ήδη διαλέξει τις τέλειες λιλά λεπτομέρειες για να διακοσμήσεις τη μεγάλη μέρα, καλό είναι να το σκεφτείς παραπάνω πριν επιλέξεις αυτό το καταπληκτικό ροζ ombre νυφικό που τόσο σε ενθουσίασε. Αν και, για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν κάποια νυφικά για τα οποία αξίζει να αλλάξεις ολόκληρη τη διακόσμηση του γάμου σου!

 

#5: Να ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις

Θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να αντέξεις οικονομικά το νυφικό που θέλεις για τη μεγάλη μέρα. Αν έχεις ορίσει από την αρχή ένα ποσό το οποίο δεν πρέπει με τίποτα να ξεπεράσεις, θα μπορείς να πηγαίνεις στα καταστήματα και πριν αρχίσεις να ψάχνεις, να ζητάς να δεις μόνο νυφικά εντός του ορίου.

 

#6: Σκέψου το είδος του γάμου που πρόκειται να κάνεις

Μιλάμε για πολιτικό γάμο ή για θρησκευτική τελετή? Ο τύπος του γάμου που έχετε επιλέξει μπορεί σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσει το νυφικό σου look. Για παράδειγμα, ο γάμος σε ένα δημαρχείο μπορεί να έχει μία πιο οικονομική και απλή επιλογή φορέματος, αλλά ταυτόχρονα να παραμένεις κομψή και εντυπωσιακή. Σε έναν θρησκευτικό γάμο, ίσως θέλεις να επιλεξεις κάτι πιο grande.

 

#7: Μην ξεχνάς το προσωπικό σου στιλ

Με τόσα νυφικά που θα δεις, είναι πολύ εύκολο να «ξεχάσεις» για λίγο το προσωπικό σου στιλ ή τι πηγαίνει στο σχήμα του σώματός σου. Να θυμάσαι ότι μέσα στο νυφικό σου θα πρέπει να αισθάνεσαι 100% άνετα. Έτσι, μην επιλέξεις ένα νυφικό που σε κάνει να νιώθεις αμήχανα ή είναι πολύ σφιχτό.

 

#8: Κάνε την έρευνά σου

Κάνε καλή έρευνα: σκέψου το/τα στιλ νυφικών που θέλεις να δοκιμάσεις πριν πας στα καταστήματα. Αν δεν το έχεις σκεφτεί μόνη σου, μπορεί εύκολα να επηρεαστείς από την γνώμη των άλλων και τελικά να πάρεις κάτι που δεν σε αντιπροσωπεύει.

 

#9: Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Γιατί όταν ξέρεις, ξέρεις!


by Βάσια Καττή