Πέντε μύθοι για το νυφικό μακιγιάζ


Υπάρχουν πάρα πολλές συμβουλές ομορφιάς για το νυφικό μακιγιάζ εκεί έξω. Το τελευταίο πράγμα που θέλει μία μέλλουσα νύφη να προσθέσει στο ήδη γεμάτο πρόγραμμά της, είναι το να ψάχνει ποια από όλα αυτά τα tips ισχύουν και ποια όχι. Στη συνέχεια, βάζουμε πέντε συχνές παρανοήσεις σχετικά με το μακιγιάζ του γάμου… στη θέση τους.

Μύθος Νούμερο 1: Το αδιάβροχο μακιγιάζ είναι must

Είτε κλείσετε κάποιον επαγγελματία, είτε κάνετε μόνες σας το μακιγιάζ για την ημέρα του γάμου σας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχα προϊόντα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την καταστροφή του μακιγιάζ με κάθε αγκαλιά ή φιλί (και αυτά θα είναι πολλά εκείνη τη μέρα!). Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας προϊόν – ένα foundation με τη σωστή κάλυψη ή μια σκιά στο αγαπημένο σας χρώμα. Μην ανησυχείτε! Χρησιμοποιήστε προϊόντα που αγαπάτε και σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά -είναι δεν είναι αδιάβροχα.

 

Μύθος Νούμερο 2: Κρατήστε τις αποστάσεις σας από τη λάμψη

Γενικά καλό είναι να αποφεύγονται τα glitter στο νυφικό μακιγιάζ. Ωστόσο, αγαπάμε το μακιγιάζ που έχει μία μικρή λάμψη μέσα του και μπορεί να ορίσει πανέμορφα το πρόσωπό σας. Για τη βάση σας χρησιμοποιήστε ένα υγρό foundation. Στη συνέχεια, τονίστε με λίγο highlighter τα σημεία όπου φυσικά θα χτυπούσε ο ήλιος στα ζυγωματικά σας, για μια απαλή, γυαλιστερή νυφική λάμψη. Μπορείτε να περάσετε ακόμη μία πινελιά στο εσωτερικό των ματιών σας για να τα κάνετε να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά.

 

 

Μύθος Νούμερο 3: Κρατήστε το μακιγιάζ σας φυσικό

Φυσικά δεν θέλετε να μοιάζετε με κάποια άλλη την ημέρα του γάμου σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ένα πολύ βασικό μακιγιάζ, ή αυτό που κάνετε κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, αν το κάνετε αυτό, μπορεί να νιώσετε πως είναι «λίγο» ή και απογοητευτικό για ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Η συμβουλή μας είναι απλά να μην κάνετε κάτι εντελώς καινούριο ή κάτι που δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα και το στιλ σας. Την ημέρα του γάμου σας θέλετε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και αυτό πρέπει να πετύχετε με το μακιγιάζ σας.

 

Μύθος Νούμερο 4: Απαγορεύονται τα έντονα χείλη

Αντίθετα με ό,τι μπορεί να έχετε ακούσει έως τώρα, μία νύφη μπορεί να δείχνει υπέροχη με κατακόκκινα χείλη την ημέρα του γάμου της. Στην πραγματικότητα, οι δύο κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν κάνετε ένα νυφικό μακιγιάζ με έντονο κραγιόν είναι οι εξής: το κραγιόν θα πρέπει να είναι σταθερό, για να είστε σίγουρη ότι δεν χρειάζεται να το ανανεώνετε ξανά και ξανά και, δεύτερον, αν θέλετε να βάλετε κόκκινο κραγιόν, φροντίστε να είναι μία κόκκινη απόχρωση με μπλε στη βάση της (έτσι ώστε τα δόντια σας να φαίνονται ολόλευκα!)

 

 

Μύθος Νούμερο 5: Πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα touch-up kit

Το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε είναι το κουβάλημα μίας μεγάλης τσάντας, την οποία θα έχετε γεμίσει με έξτρα προϊόντα μακιγιάζ. Ενώ δεν είναι κακή ιδέα να έχετε το κραγιόν σας πάντα διαθέσιμο, δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω από αυτό στην πραγματικότητα. Χαλαρώστε και απολαύστε τη μέρα του γάμου σας!


by Βάσια Καττή