Πρόβα Νυφικού: Τι να φορέσετε και πώς να προετοιμαστείτε


Μπορεί εντελώς αυθόρμητα να θέλετε μία τυχαία μέρα να μπείτε σε όποιο μαγαζί βρείτε μπροστά σας ή να έχετε αφήσει μία ολόκληρη μέρα κενή για να πάτε σε όποιο νυφικό μαγαζί υπάρχει. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε προετοιμάσει πριν τη δοκιμή έστω και ενός νυφικού, τα οποία και θα κάνουν τη ζωή σας πολύ ευκολότερη.

Τα Εσώρουχα

Αν ένα συγκεκριμένο στιλ φορέματος ή ντεκολτέ σας έχει κλέψει την καρδιά και ξέρετε πως θα το δοκιμάσετε σίγουρα, δείτε προσεκτικά τα εσώρουχα που θα επιλέξετε για εκείνη τη μέρα, ώστε να είναι άνετα ενώ βάζετε και βγάζετε τόσα φορέματα. Παράλληλα, θα πρέπει να διαλέξετε εσώρουχα που πιστεύετε πως θα ταιριάξουν καλύτερα ειδικά στο πάνω μέρος του νυφικού. Έτσι μπορείτε να δείτε αν θα χρειαστείτε ένα σουτιέν με περισσότερη ενίσχυση ή λιγότερη, αν επιλέξετε ένα νυφικό με βαθύ ντεκολτέ. Να ξέρετε, πάντως, ότι οι περισσότερες νύφες σήμερα επιλέγουν να μην φορέσουν σουτιέν και απλά ράβουν την κατάλληλη ενίσχυση στο μπούστο του νυφικού.

 

Τα εσώρουχα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόβα νυφικού.

 

Το Μακιγιάζ

Όλοι γνωρίζουμε πως το make-up και τα λευκά ρούχα δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι, όσο ελαφρύ και αν είναι αυτό που θέλετε να βάλετε στο δέρμα σας. Η καταστροφή μπορεί να έρθει χωρίς καν να το αντιληφθείτε. Αν το θεωρείτε απαραίτητο, βάλτε μία ελαφριά βάση make-up για να καλύψετε μόνο τα βασικά. Αποφύγετε να βάλετε γύρω από το πηγούνι ή τον λαιμό σας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει να λερωθεί κάποιο νυφικό με ψηλό λαιμό.

 

Τα Παπούτσια

Ενώ κάθε μέρα είναι πιο πιθανό να φοράτε ίσια ή παπούτσια με πολύ χαμηλό τακούνι, μην ξεχνάτε πως, αφού θα φορέσετε τακούνια την ημέρα του γάμου σας, καλό είναι την ημέρα που θα πάτε για πρόβα νυφικού να φορέσετε τακούνια στο ίδιο ύψος με αυτά που θα φοράτε και τη μεγάλη μέρα. Έτσι, θα βεβαιωθείτε πως το νυφικό είναι τέλειο με το ύψος που θέλετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο σημαντική είναι αυτή η «λεπτομέρεια». Αν θέλετε να προσαρμόσετε το νυφικό πάνω σας, το ύψος του παπουτσιού ή τα εσώρουχα παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να αλλάξουν δραστικά τη στάση του σώματος. Αυτή η αλλαγή μπορεί με τη σειρά της να αλλάξει και τα μέτρα που πρέπει να πάρει η μοδίστρα ώστε να πετύχετε την τέλεια εφαρμογή.

 

Φορέστε παπούτσια με το κατάλληλο ύψος τακουνιού.

 

Τα Αξεσουάρ

Αν έχετε αποφασίσει πως θέλετε να φορέσετε ένα συγκεκριμένο κόσμημα, που είναι για παράδειγμα οικογενειακό κειμήλιο ή ένα στεφανάκι για τα μαλλιά, καλό είναι να το πάρετε μαζί στην πρόβα νυφικού. Δεν χρειάζεται κάθε φορά που δοκιμάζετε ένα νυφικό να μαντεύετε αν θα ταιριάξουν όλα μεταξύ τους! Μπορεί τα αξεσουάρ να μην έχουν σχέση με τις αλλαγές πάνω στο φόρεμα, αλλά αν τα έχετε μαζί σας θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για τη συνολική σας εικόνα.

 

Οι Φίλες

Φυσικά δεν θα πάτε μόνη στην πρόβα νυφικού. Μια δεύτερη (ή και τρίτη) γνώμη είναι πάντα χρήσιμη! Πάρτε μαζί τις φίλες σας, τη μαμά σας, την αδερφή σας, ή τον κολλητό σας. Όποιον εμπιστεύεστε περισσότερο. Να θυμάστε όμως ότι, ενώ θέλετε και τη δική τους γνώμη, η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας. Επιλέξτε το νυφικό που πραγματοποιεί τα όνειρά σας, ακόμη και αν δεν αρέσει σε όλους.

 

Η πρόβα νυφικού γίνεται πάντα με παρέα.

 

 

by Βάσια Καττή