7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ με το δαχτυλίδι των αρραβώνων


Είναι ένα από τα αγαπημένα κοσμήματα της γυναίκας. Αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη δέσμευσης και έκφρασης αγάπης μεταξύ δύο ατόμων, ενώ η κυκλική μορφή του συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένο αντιπροσωπεύει την ανεξίτηλη ομορφιά και την αγνότητα των συναισθημάτων. Ο λόγος, για το δαχτυλίδι των αρραβώνων. Και επειδή είναι τόσο σημαντικό, δες παρακάτω τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ ενώ φοράς το πολύτιμο αυτό δαχτυλίδι!

#1 ΜΗΝ το καθαρίζεις με σκληρά χημικά

A big no-no: Μπορεί η αποφασιστικότητά σου να διατηρήσεις το μονόπετρό σου λαμπερό να είναι αξιοθαύμαστη, όμως υπάρχει περίπτωση να βλάψεις πραγματικά την πέτρα ή το μέταλλο χρησιμοποιώντας σκληρές ή διαβρωτικές ουσίες. Πες όχι σε χλωρίνη και ακετόνη και αντ’ αυτού χρησιμοποίησε σαπούνι και ζεστό νερό (ή μπέικιν πάουντερ και ζεστό νερό για επιπλέον λάμψη). Κάνε απαλό μασάζ στο δαχτυλίδι με μια οδοντόβουρτσα για να απαλλαγείς από την εμποτισμένη βρωμιά.

Κάνε απαλό μασάζ στο δαχτυλίδι με μια οδοντόβουρτσα.

#2 ΜΗΝ το φοράς ενώ κολυμπάς

Τα δάχτυλά μας μπορούν να αλλάξουν μέγεθος όταν είμαστε στο νερό (σκέψου πόσο «ρυτιδωμένα» είναι τα δάχτυλά σου όταν μένεις για πολλή ώρα μέσα στη μπανιέρα). Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι να μην το φοράς ενώ κολυμπάς, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος το δαχτυλίδι να γλιστρήσει και να χαθεί για πάντα (*έντρομη φατσούλα που ουρλιάζει*).

#3 ΜΗΝ το φοράς στο γυμναστήριο

Καλό θα είναι να μην φοράς το δαχτυλίδι των αρραβώνων στο γυμναστήριο, ειδικά αν σηκώνεις συχνά βάρη: το δαχτυλίδι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να χτυπηθεί ή και να γδαρθεί/ γρατσουνιστεί (και το σημάδι να μείνει για πάντα).

Βγάλε το δαχτυλίδι σου όταν σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο..

#4 ΜΗΝ το φοράς όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού

Ομοίως με τον λόγο #1 (ΜΗΝ το καθαρίζεις με σκληρά χημικά), τα χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης μπορεί να θαμπώσουν τη λάμψη του δαχτυλιδιού σου. Ειδικά αν βάζεις πολλή προσπάθεια για να καθαρίσεις πάγκους, δάπεδα, μπανιέρες και ούτω καθεξής. Μην το διακινδυνεύεις!

#5 ΜΗΝ το βάλεις κάπου «χαζά» όταν δεν το φοράς

Με τον όρο «χαζά» εννοούμε κάπου, που μπορεί εκείνη την ώρα να φαίνεται έξυπνο και ασφαλές μέρος, αλλά τέσσερις ώρες αργότερα είναι αδύνατο να το θυμάσαι. Αντ’ αυτού βρες ένα μέρος στο σπίτι και επένδυσε σε ένα μικρό κουτί, στο οποίο θα μπορείς να το έχεις φυλαγμένο όποτε θέλεις.

Ένα ασφαλές μέρος στο σπίτι για το δαχτυλίδι των αρραβώνων σου.

#6 ΜΗΝ το βουτάς στην κρέμα χεριών

Ενώ, ναι, η κρέμα μπορεί να κρατήσει τα χέρια σου απαλά και μεταξένια, από την άλλη, μπορεί και να κολλήσει στα αυλάκια που έχει το δαχτυλίδι των αρραβώνων σου. Ναι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

#7 ΜΗΝ αφήνεις κανέναν άλλον να το δοκιμάσει

Θα μπορούσε να χαθεί, να ανοίξει, να κολλήσει… Καλύτερα να το κρατάς μόνο για τα δικά σου χέρια. Άλλωστε, μην ξεχνάς και αυτό που συμβολίζει: είναι κάτι που δεν μοιράζεται.

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων είναι ένδειξη αλληλοσυμπλήρωσης του ενός από τον άλλον, αλλά και σύμβολο του ότι ο ένας μπορεί να δέχεται το «εγώ» του άλλου. Πρόσεχέ το!

μονόπετρο, το δαχτυλίδι των αραβώνων

by Βάσια Καττή