Σωστή οργάνωση και επιλογή προορισμών


Η οργάνωση του γαμήλιου ταξιδιού αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προετοιμασίες όσον αφορά στον επικείμενο γάμο σας. Η ενασχόληση σας με το πολυπόθητο αυτό ταξίδι, σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε κάνοντας μαζί με το σύντροφό σας σχέδια και επιλέγοντας τον ιδανικότερο προορισμό για να περάσετε μαζί , μετά από τις ετοιμασίες και το άγχος του γάμου, ποιοτικό και εποικοδομητικό χρόνο. Πρόκειται για ένα ταξίδι που θα επισφραγίζει το γάμο σας και θα σας καλωσορίσει στο ξεκίνημα μιας νέας ζωής στρωμένης με ροδοπέταλα.

Αρχικά θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας τα οικονομικά σας. Το γαμήλιο ταξίδι είναι σίγουρα μια απόδραση που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν θα επαναληφθεί και γι’ αυτό αξίζει να ξοδέψετε κάτι παραπάνω και να το απολαύσετε, όμως ακόμα και αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν επιπλέον σπατάλες, υπάρχουν σίγουρα επιλογές και ευκαιρίες για κάθε είδους προϋπολογισμό. Απευθυνθείτε σε ένα τουριστικό γραφείο που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους περιστάσεις , συζητείστε για τις προσφορές και τα εκπτωτικά πακέτα που προσφέρει και επιλέξτε τον προορισμό που σας ταιριάζει. Ακόμα και αν τα οικονομικά σας, σας επιτρέπουν έξτρα έξοδα καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα γραφείο ταξιδίων, παίρνοντας έτσι μια γενικότερη ιδέα για τις τιμές και το συνολικό κόστος, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες σπατάλες και περιττά έξοδα.

Έχοντας πια λύσει το οικονομικό μέρος, πρέπει να αποφασίσετε ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς και το σύντροφό σας. Συνήθως τα ζευγάρια ακολουθούν μια κοινή γραμμή και συνηθίζουν να έχουν τα ίδια γούστα και προτιμήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι αποφάσεις να παίρνονται από τον έναν, εκπροσωπώντας όμως μια κοινή επιθυμία. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο γαμήλιος προορισμός σας θα πρέπει να έχει αποφασιστεί από κοινού. Συζητήστε για τις επιθυμίες σας και επιλέξετε μαζί το χαρακτήρα και το είδος του ταξιδιού. Αποφασίστε από κοινού αν προτιμάτε κάποιον εξωτικό προορισμό με καταγάλανα νερά και εξωτική ατμόσφαιρα , όπως οι Μαλδίβες, αν κλίνετε περισσότερο σε ένα ρομαντικό προορισμό που ταιριάζει σε ερωτευμένα ζευγάρια, όπως η Βενετία ή ακόμα και αν επιμένετε παραδοσιακά και ελληνικά και επιθυμείτε να περάσετε τις γαμήλιες διακοπές σας σε ένα ελληνικό νησί, όπως η Σαντορίνη. Όποια και να είναι η τελική σας απόφαση, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό που θα περάσετε  με το σύντροφό σας και χαρείτε τις διακοπές σας στο έπακρο.

Αφού, λοιπόν, διευθετήσατε και αυτή τη λεπτομέρεια είστε έτοιμοι να απευθυνθείτε στους κατάλληλους ανθρώπους. Πάρτε προσφορές από τουριστικά γραφεία, συζητήστε τους προβληματισμούς και τις απορίες σας και δείξτε εμπιστοσύνη στην γνώση και την εμπειρία τους. Ενημερωθείτε διεξοδικά για όσους προορισμούς σας ενδιαφέρουν και ζητείστε να σας αντιπροτείνουν τυχόν μέρη και δραστηριότητες που δεν είχατε σκεφτεί. Αφού καταλήξετε στο γραφείο που σας αποπνέει εμπιστοσύνη και επαγγελματική συνέπεια ξεκινήστε να ετοιμάζετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Να θυμάστε πως σε ορισμένες περιπτώσεις ταξιδιών στο εξωτερικό, απαιτούνται συγκεκριμένες εξετάσεις και εμβόλια. Φροντίστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι και έτοιμοι, ώστε να αποφύγετε επικείμενες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το μόνο που σας έμεινε πλέον είναι να ετοιμάσετε τις αποσκευές σας. Φροντίστε να επιλέξετε με σύνεση τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας. Αποφύγετε τα περιττά είδη και εστιάστε στα απαραίτητα . Ανάλογα με τον προορισμό σας και τις καιρικές συνθήκες , επιλέξτε και το είδος ενδυμασίας. Προτιμήστε ρούχα που θα σας βοηθήσουν να κινείστε και να νιώθετε άνετα.  Εφόσον ο προορισμός σας συμπεριλαμβάνει θάλασσα επιλέξτε ανάλαφρη και δροσερή ενδυμασία. Σε περίπτωση που θα επισκεφθείτε μια ευρωπαϊκή πόλη και το ταξίδι σας θα περιλαμβάνει αξιοθέατα και δραστηριότητες προτιμήστε άνετα και καθημερινά ρούχα. Φυσικά μην παραλείψετε και ένα επίσημο σύνολο για κάποια ιδιαίτερη περίσταση που ίσως προκύψει.

Όπου κι αν επιλέξετε τελικά να πάτε , ξεκινήστε με αισιοδοξία και καλή διάθεση. Οργανώστε το ταξίδι σας με αγάπη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και όλα θα πάνε καλά. Επωφεληθείτε του χρόνου που έχετε να περάσετε με τον αγαπημένο σας, αφήστε πίσω οτιδήποτε σας βαραίνει και ξεκινήστε για ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωή σας. Γιατί, τελικά, σημασία έχει και ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι…

by Στεφανία Οικονόμου