Τα 7 συναισθηματικά στάδια της ημέρας του γάμου


Αυτό που ξεκινά με μια απέραντη ευτυχία μετά την πρόταση γάμου, μπορεί ξαφνικά να μεταμορφώνεται σε άγρυπνες νύχτες τις οποίες ξοδεύετε στην προσπάθεια να διαλέξετε τα τέλεια λουλούδια για τη διακόσμηση της δεξίωσης. Αλλά, μην ανησυχείτε – spoiler alert- στο τέλος θα παντρευτείτε τον άντρα των ονείρων σας! Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τουλάχιστον ξέρετε πως δεν είστε μόνη: Όλες οι νύφες περνούν από τα ίδια συναισθηματικά στάδια κατά τον σχεδιασμό του γάμου.

ΣΤΑΔΙΟ 1: ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο σύντροφός σας γονατίζει για να σας κάνει την ερώτηση και η μόνη σκέψη που κατακλύζει το μυαλό σας είναι: «Αρραβωνιάστηκα!!!» Νιώθετε ευτυχισμένη με τις εικόνες του γάμου των ονείρων σας να πλημμυρίζουν τη σκέψη σας. Περιοδικά με νυφικά βρίσκονται μόνιμα στοιβαγμένα στο τραπεζάκι δίπλα στον καφέ σας και ξοδεύετε ώρες στο Pinterest κοιτώντας νυφικά, ιδέες για διακόσμηση της δεξίωσης και ανθοδέσμες. Μπορεί οι ιδέες σας να είναι υπερβολικά φιλόδοξες και οι τιμές τους λίγο «βαριές» αλλά, ποιος νοιάζετε; Μόλις αρραβωνιαστήκατε!

 

Πρόταση γάμου.

 

ΣΤΑΔΙΟ 2: ΣΟΚ

Ενώ η απέραντη ευτυχία της πρότασης γάμου αρχίζει να ξεθωριάζει, προσγειώνεστε στην πραγματικότητα, δηλαδή την ουσιαστική οργάνωση του γάμου. Στο σκηνικό μπαίνουν ατελείωτες λίστες με τα πράγματα που έχετε να κάνετε και ο προϋπολογισμός σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ήρθε η ώρα να σχεδιάσετε προσεκτικά τον γάμο και να τακτοποιήσετε τη σύγχυση.

 

ΣΤΑΔΙΟ 3: ΑΓΧΟΣ

Γρήγορα θα καταλάβετε ότι ο σχεδιασμός ενός γάμου συνεπάγεται πολλή περισσότερη δουλειά από ό,τι πιστεύατε αρχικά. Τα έξοδα, όπως και η λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε ολοένα και μεγαλώνουν. Οι ατελείωτες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε σας κυριεύουν: Ορχήστρα ή dj; Τούρτα σοκολάτα ή βανίλια; Δεξίωση σε κτήμα ή σε εστιατόριο; Το άγχος σας κορυφώνεται όταν οι συγγενείς και οι φίλοι εκφράζουν την άποψή τους για τα πάντα, από τα λουλούδια, μέχρι και τη λίστα των καλεσμένων. Με άλλα λόγια, πλησιάζετε επικίνδυνα την κατάρρευση.

 

 

ΣΤΑΔΙΟ 4: ΕΝΟΧΛΗΣΗ

Μήνες ξέφρενης οργάνωσης τελικά σας αναγκάζουν να φτάσετε σε οριακό σημείο. Έχετε βαρεθεί τόσο πολύ τις προετοιμασίες του γάμου, που αρχίζετε να αμφισβητείτε το κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα αξίζει το χρόνο και τα χρήματα. Σκέφτεστε μέχρι και να κλεφτείτε ή απλά να τα παρατήσετε όλα.

 

ΣΤΑΔΙΟ 5: ΠΑΝΙΚΟΣ

Όταν τελικά καταφέρνετε να ξεπεράσετε αυτή τη «μίνι-κατάθλιψη» που προκαλεί ο σχεδιασμός του γάμου, ο πανικός έρχεται στην καθημερινότητά σας, καθώς συνειδητοποιείτε πόσο γρήγορα πλησιάζει η ημέρα του γάμου σας. Ανησυχείτε για όλα όσα δεν έχετε τακτοποιήσει από τη λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε και αρχίζετε να δουλεύετε σε λειτουργεία turbo, για να γίνουν όλα στην ώρα τους.

 

ΣΤΑΔΙΟ 6: ΑΠΟΔΟΧΗ

Καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη μέρα, αρχίζετε να αποδέχεστε τον γάμο σας, όπως είναι. Απολαύστε την ανακούφιση που έρχεται όταν αφήνετε τα μικρά πράγματα να περάσουν.

 

ΣΤΑΔΙΟ 7: ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ

Τελικά, μετά από μήνες σχεδιασμού και προετοιμασίας, έφτασε το βράδυ πριν την ημέρα του γάμου σας. Είστε ενθουσιασμένη και ταυτόχρονα νευρική. Το επόμενο πρωί, ξυπνάτε με την σκέψη «Σήμερα παντρεύομαι!!!» Περνά η τελετή και έρχεται η ώρα της δεξίωσης. Ενώ πίνετε σαμπάνια, σκέφτεστε: «Τελικά, κανείς δεν παρατήρησε την απόχρωση στο τραπεζομάντηλο». Το άγχος και ο πανικός είναι πια παρελθόν, απολαύστε τη νέα σας ζωή!

 

by Βάσια Καττή